Search This Blog

Trip to Sabah - Day 4

Monday, 23 March 2015

Okey marilah nak update utk hari ke 4 pula di Sabah ye.


Uncle Liew suggest kami gerak from Kundasang ke KK at 11 am sebabnya dia nak kami rest puas-puas sebab confirm penat kan seharian berjalan sakan..
Tapi bila fikir balik takut lambat and rushing sangat sbb banyak lagi tempat kami tak pergi.
So kami decide utk gerak pukul 9 pagi.

Nak dijadikan cerita, pukul 5 lebih aku dah tersedar and tgk kawan aku ade yang dah siap mandi semua sebab nak tgk sunrise.
Ape lagi rasa tercabar la aku terus mandi and siap, pukul 6.45 pagi aku dah kat bawah jalan-jalan area Kiram tu..
Siap pergi sampai ke Golf Club sana haaa semata nak ambik angin pagi..






Kami siap breakfast dekat cafe Kiram sebab dah lapar sgt nak isi tenaga nak berjalan jauh lagi. 



Uncle Liew datang on time utk pick up kiteorang. 
Next destination is???


Desa Dairy Cattle Farm

Desa Dairy Farm ni terletak tak jauh sangat daripada Kiram Cabin Village. 
Sp kejap je dah sampai...
Pemandangan dekat sini memang sangat cantik...




Dorang ade buat bisnes jual susu, yogurt, aiskrim and macam-macam lagi cenderehati :)
Pandai buat duit..



One more thing yang aku takut, binatang berbulu....





Feeling New Zealand gitu :)


Aiskrim ke Yogurt ntah fresh from lembu kat sini :)






So far best untuk bergambar,
best untuk feeling2, 
best utk tru something from those lembu...
Hehehe..




Rumah Terbalik

Bayaran masuk ke sini RM10 per person
Nampak kreatif la rumah ni, 
susun atur semua, 
siap ade taman and toilet terbalik lagi







Ade jugak kedai cenderahati and cafe dekat sini, 
so kalau nak isi perut boleh je kat sini :)



Time ni memang dah penat and lemau sangat dah
Masuk van rasa nak lelap je
Uncle Liew plak cakap nak singgah macam2 tempat plak untuk kiteorang bergambar, 
Area bandar KK banyak tempat best and bersejarah,
Just kiteorang yang penat sangat nak turun and bergambar...
Sengal kan..


Welcome Seafood Restaurant

Uncle Liew kotakan janji bawak kami g makan seafood! 
Kali ni kami pulun makan ketam nipah!!!
3 ekor for rm18 :)
Murah melampau weyyyyyyyyy!!!
Dah la freshhhh!
Don't worry kedai ni area paling hujung, 
untuk pelanggan muslim :)




See!
Freshhhhhhhhhhhhhh world of ketam!!!




Kiteorang order semata ketam nipah je and sayur
Plus dengan nasi putih
Nak menikmati la kononnya
Heheheheheh :)


So sekian sahaja cerita trip kami ke Sabah. 
Serius tak puas, orang Sabah baik baik. 
Makanan seafood sedapppp!
Cuaca kat Kundasang pun best sangatttttt!


Next time nak pergi pergi Sabah lagi, 
Nak repeat area Sabah yang tak sempat pergi lagi....
Till then, next vacation :)