Search This Blog

Hadiah Diri ;)

Monday, 12 November 2012


Hai.
Nampak tak muka makin matang?
Makin belajar untuk menerima teguran,
Makin belajar untuk slow down,
Makin belajar untuk berlembut,
Makin belajar untuk menghargai ;)









Tersangat busy lately nie dengan 
segala homework degree.
And macam-macam komitmen lain.

Makin bahagia dengan teman-teman.
Sakit gigi, but still, 
Makanan and Akey 
memang tak boleh dipisahkan.

Hati Bahagia <3

muka kakak senior ;)

Tuesday, 4 September 2012



terasa macam nak cuci and framekan gambar di bawah. 
comel je cuma kurang Sue tukang ambil gambar and 
Awin yg sedang kerja.



yeay!
Akey sudah selamat menjadi pelajar 
Bachelor of Science (Hons) In Business Information Technology with International Business ;)
kemain panjang nama cos tue kan. 
dengan no ID nya tak hafal-hafal lagi.


selesai je mendaftar, dalam puku 10 pagi lebih kurang, terus shoot ke ts. sebab Akey dah merengek, kan dah tak stay sekali, so nak spend time dgn mereka lebih sikit.
shopping memasing tak hengat dunia tau. handbeg lah, kasut lah. hehe.


kenapa muka akey mcm tak takot je. takot sebenarnya tapi cover. dats why Syaza yg dok dekat dengan mayat tue. Bait 3D ;) soon ye kawan-kawan...


nampak kemain lebar Akey disitu ye? haha.
Akey dok manja-manja dgn Syaza sbb Akey dah tak sebilik dgn dia, dah tak serumah.
siapa la nak layan selera makan dia tue. siapa la yg nak gaduh-gaduh dengan dia time masak,,
Take Care ye Syaza.


Pray for all of us yg sambung belajar nie.
moga dah tak main-main mcm zaman diploma dulu.
dah degree kan, muka kena nampak cerdik sikit ;)

paling berkekalan ;)

Sunday, 29 July 2012



Orang kata kalau berkawan rapat, 
ada je yang dengki, 
ada je yg iri.
So mari kita buat begini, 
semoga persahabatan tetap genggam erat 
bak kata kamus. hehe ;)




Rapat, tapi jangan terlalu rapat.
Ada no fon, tapi jgn selalu telefon.
Laman sosial kan ada, jimat ;)
Berkawan since form 1, still contact until now,
umur memasing dah 21 tahun ;)
Jumpa jarang, setahun sekali sahaja mungkin.
Tapi hati mesti dekat.
Nampak kawan tak oke di laman sosial, 
harus cepat ambil berat.
Harus ditegur mana yang tak betul.



So yeah. Kami rapat even kami jauh.
Hati kami bertiga tetap dekat ;)
Kalau asyik berkepit, nanti ada yang dengki.
Kawan zaman sekolah and kawan zaman IPT, 
sgt byk bezanya ;)



Till then, Salam Ramadhan dari Sakinah ;)


Forever 21 ;)

Sunday, 15 July 2012



Salam semua ;) 

Nak tahu tak?
Akey dah dewasa dah!!!! Yeay!
Dah 21 Tahun dah!
Akey tahu ramai yg tak perasan. hehe
On 6 Julai 2012, Akey saje je hidekan dekat fb.
Sebab: saje nak tengok brape ramai 
yg betul-betul ingat and ikhlas wish ;)


Mase 2 Julai malam, 
Akey sleepover kat rumah my  girlfriends.
Sebab esoknya nak pergi masuk hutan.
so bila dah lepak2 tue terkejut jugak 
bila diorang nyanyikan lagu birthday.
then bagi ini. hehe. thanks Fyza bestfriend ;)





Petang 6 Julai 2012 pukul 4 petang,
akey diculik. takdelah culik mane sgt. 
dah tau dah my wiwi nak buat bbq on my birthday.
maybe sbb dia dah buntu nak bg hadiah ape.
sebab dia ada tanya byk kali, nak hadiah ape?
Haha. serius tahun nie mmg akey 
xde ape nak mintak dari dia.
Selain MAKANAN
and dengan segala usaha dia,
siang ayam and cuci ayam 4 ekor,
tempah chalet and and buat private party for me!

Tapi malam tengah malam before besday akey tue,
akey nangis teruk sgt. 
sebabnya wiwi bgtau yg ramai kwn2 akey xdpt dtg.
yela private party tue dibuat dlm hutan sana, tepi sungai. 
sah2 ramai yg xde transport kan. tido sana plak.



Wiwi: sorry tp ramai kwn2 syg tak dpt dtg owh.
b dah xtau da nak buat cmne ;(
Akey: hurm,,shaq? b ajak tak shaq?
Wiwi: dah ajak, tp shaq pun xdapat dtg,,,sorry syg,,
Akey: Dok kl pun xleyh dtg? tue kwn ke ape tue? haih,,,
Wiwi: kite xleyh nak marah dorang gak, 
yela, masing2 ade hal kan.
Akey: hurm, xpela. janji dpt bbq :'(   
*makan jugak yg penting dihati dia. kah3!



Mase petang tue mmg Akey dah redha je.
dengan hujan nya bila sampai sana.
sedih jugak cuma cover depan Wiwi. 
yela dia dah penat2 set up tempat semua.
tak nak lah tayang muke moody kan.
Tapi malam nya?



Hehe my kembar dtg bwk kek and hadiah.
si Wiwi jugak lah yg pegy amik dia kat rumah!
ingatkan keluar g ambik Abby je.
'Forever 21'
itulah yg tertulis atas kek tue.
happy dah happy dah tapi terasa kalut semacam.
time tiup lilin and potong kek, cari gak wiwi.
tp dia busy layan tetamu.
al maklum lah, tuan rumah ;)
But anyway, dgn ada nya shaq, 
jd pengganti kepada syaza, diela and noley yg xde mase tue ;)



and them. thanks for coming!


antara hadiah yg akey dpt.


Ini shaq yg bagi.
Sumpah terharu sbb maybe dia perasan kot 
akey tweet before my birthday tue ;)
Telekung solat baru utk Akey ;)
Thanks syg, I love it!



Ini hadiah dr Kasman and partnernya Fiza.
hehe. officemate ye? 


ini pemberian dari Ego/Syazwan.
balut cantik je. suka aku ;)
mmg skunk dah jd buku yg ku baca setiap kali lepas solat ;)



ini pulak mei hong yg bg. 
style betul cara bungkusan dia.
lupe plak nak snap.
nie mmg dah jd mangsa pelukan akey dah tiap kali tidur ;)



and this.

hehe. sebabkan selama kenal dia and dah 2 tahun dia janji.
so terus dpt mcm2 on my birthday ;)


and yes, Akey dapat celebrate besday sekali dgn Shaq.
sebab besday shaq on 19 July
 so dah2 alang-alang lepak sama,
so yeah ;)))


Akey and Shaq dibawa pergi ke Alexis and diteman oleh Arie.
pilih je kek mane yg suka. hehe. dekat Alexis pilih 2 jenis.
pergi pulak dekat SR pilih lagi 2 jenis. hehe ;)



Selain daripada kek yg byk ini,
kami juga dpt dinner ramai2 bersama Noley, Acap, Daus, 
and Arie serta Abg Besar ;)
pulak ada org yg nyanyi2 tue kan, 
si Abg Besar request lagu besday.
sampai ke besday gurl, 
aku and shaq memasing buat muke tak tahu.
haha. malu kot org nyanyi depan kita mcm tue ;)

dan, akey and shaq dapat errr. err.
nak dikatakan ape ye? duit raya aci tak Abg Besar?
mejerit melolong dua anak dara nie masa dapat!

Thanks a lot Abg Besar!!!


Tiqa, awek Abby!!!
Thanks sbb time demam2 pun sanggup dtg rumah akey 
hantar kek buatan tiqa sendiri ;)




Mama bg hadiah maxi dress and Papa pulak?




Vacation and yes. BBQ!!!
mmg kegemaran akey suka sgt bakar2 nie.
Thanks papa and thanks jugak utk hadiah yg lagi satu ;)





thanks kepada semua yg tersyg coz ade
 utk akey semasa akey memerlukan ;)
and a BIG thanks of coz to my Wiwi 
sbb dah sedaya upaya utk buat akey happy 
sepanjang besday akey ;)


Saya 21 tahun dan saya berjanji 
saya akan belajar siang ikan bermula dari saat ini ;)




P/S: janji akey dgn papa akey tue. selama nie akey masak, 
papa yg tukang siangkan ikan. hehe. 
sweet kan papa?














mari kita elak dari cemburu pulek ;)

Sunday, 1 July 2012


moh kita bercerita tentang cemburu.

cemburu ada macam-macam cemburu.
cemburu dgn adik-beradik.
cemburu dgn kawan-kawan.
cemburu dgn kekasih hati.





okay let's start!

CEMBURU DGN ADIK-BERADIK
bila adik tak payah buat kerja, 
and si sulung yg kena buat kerja.
so jadi cemburu. kenapa berat sebelah?
kenapa tak bg si kecik yg buat kerja?
kenapa adik-adik tak payah buat kerja?
kenapa adik dpt tue, aku tak dpt?

Macam nie sebenarnya, 
cemburu nie selalu terjadi bila syaitan berbisik.
ye dok? lagi dia bisik, cemburu jd marah, 
terus hasad dengki.
Setelah aku di brainwash oleh kesayangan, 
aku mula fikir waras.
aku selalu ada masalah dgn kerja rumah.
adik-adik suka bersepah. rumah mcm hape je.
and mangsa mengemas dia, AKU.
bila aku fikir balik, cuba kau bg si adik masak, ape jd?
kau berani nak mkn?
cuba kau bg dia kemas rumah, 
agak-agak sekemas mcm kau kemas tak?

So kesimpulannya, kita kena sedar, 
lagi-lagi anak sulung. or sulung perempuan.
Jangan marah bila parents bg kerja itu ini.
yang untungnya kita jugak sebenarnya, YOUR FUTURE!
ape nanti masa kat rumah mak mertua, kau nak mengamuk jugak?
kalau adik-adik ipar pemalas? 
mesti jarang kan?
kalau jd pun, 
mahu kau yg kena lempang 
dgn mak mertua dulu. HAHA.

Bila adik dapat hadiah lebih dari parents, fikir lah.
kita dulu masa kecik dah berlambak hadiah parents bg.
now turn adik la plak.
contohnya aku sendiri, zaman kecik, tiap2 tahun celebrate besday.
tp adik-adik aku, TAK.
nampak tak agak untung anak sulung disitu.
 *GELAK JAHAT!
sebenarnya kena fikir positif je, paling redha pun,
REZEKI DIA, BIARLAH ;)


CEMBURU DENGAN KAWAN-KAWAN
ini biasa di zaman remaja.
pantang tgk kawan lebih sikit.
aku pun pernah gak rasa mcm nie.
mcm, eh dia nie pahal ar semua org kenal dia?
semua org baik dgn dia?
semua jawatan dia nak pegang.EH EH!
tapi kan pernah tak kau fikir, 
kau boleh buat kerja mcm dia buat ke?
kau boleh buat sebagus dia ke?
and mulut kau tue peramah mcm dia ke?

pernah jugak sorang makhluk nie, dia kate.
eh akey semua org tegur kau kan kat kolej.
penat la jalan dgn kau nie. asek benti2 je org nak borak dgn kau.
hello! kau ingat semua yg tegur aku tue, aku kenal ke?
tau tak tugas sebagai fasi itu sgt mencabar?
kau jaga orientasi yg beribu student. BERIBU.
and bila student tegur kau, kau nak buat tak kenal?
kalau ye pun tak kenal, tak ingat, 
try maniskan muka la kan.
tak nak aku kena cop sombong.

and still, kalau ye pon kwn kau tue ada mcm-mcm.
kau kena ingat, maybe dia ada rezeki lebih.
maybe dia pau skandal or pakwe dia.
maybe jugak family dia bg duit lebey.
jgn buruk sangka, tiba masa, ada lah rezeki kita plak ;)
or tak pun dia byk buat kebaikkan,
maybe Tuhan bg rezeki lebih disitu.
REZEKI dtg dlm pelbagai rupa kan ;)

yg penting, kita nie ade kawan dari pelbagai tempat kan.
macam aku, aku ade family fasi, housemate and rakan sekelas.
yg aku tau, aku tak boleh handle housemate and 
family fasi aku dlm satu masa.
nanti aku tak terlayan.
so kalau rasa kekurangan di situ, 
elakkan hal melepak sekali.
pandai2 bahagi masa la dgn kawan2 pun.
kalau payah sgt, kau g lepak dgn PAKWE. habis cerita ;)


CEMBURU DGN KEKASIH HATI
ini biase lah nie. nak aku share kisah aku?
mmg akan aku share pun ;)
aku ada pakwe, and pakwe aku ada 4 org bestfriend,
PEREMPUAN.
tipu la kalau mula-mula aku tak jeles kan, mmg ada.
sampai tahap hilang percaya pun ada.
tapi motif dia, kau kena tau, pakwe kau PERANGAI dia mcm mana?
pakwe kau kaki betina ke tak? ke kaki ape?
kalau kaki bangku, selamat. *gelak jahat lagi!

2 diantara mereka adalah kwn sekolah dia.
and kwn rapat smpai sekarang. and sbg awek, kau kena faham.
mereka wujud, sebelum kau kenal dgn pakwe kau lagi tau.
ada plak hak kau nak HALANG mereka berkawan???!
kalau pakwe kau buat gitu kat kau, 
agak2 kau meletops tak?
tepuk dada tanya hati sendiri ;)
2 more, adalah kwn sekelasnya dari sem satu lagi. 
semua masalah share bersama.
and still, mereka kwn baik yg sebena-benarnya.
sebab susah payah share bersama.
so utk motif ape aku nak cemburu lagi?

style aku nak tunjuk aku jeles di fb adalah mcm gini tau
aku akan like setiap ape yg aku jeles tue, and im plak, 
aku siap2 print screen. bukti itu penting.
and tiba masa yg baik, aku tunjuk kat dia.
aku tanya elok-elok. and bila pakwe in gudmood,
 dia akan gelak tgk gelagat jeles awek dia ;)
so masalah settle ;)

kami terapkan ilmu, 
KALAU SAYA BUAT MCM NIE JUGAK, 
AGAK-AGAK AWK MARAH JUGAK TAK ?
and sah-sah la korang tak nak 
bende tue jd kat korang kan?
sebelum nak buat, fikir dulu.
agak2 awek or pakwe aku marah tak ek
 kalau aku buat gini?
Kalau agak-agak dia marah, jgn buat. simple ;)

and yg pasti, 
dia akan always inform aku awal-awal mane dia pergi.
dia keluar dgn siapa. walau berdua je dgn kawan girl dia.
dia akan bgtau, at least aku takkan tau dr sumber lain ;)
and aku takkan mengamok ;)
yg pasti aku akan jeles 
kalau girl tue lagi CANTIK dari aku.
KAH3!!!
nak tau kenapa aku tak layan im dgn lelaki strangers?
sbb aku pun tak suka pakwe aku buat gitu
nampak tak permainan dia kat situ??






hehe. till then, tata ;)

Elak dari umpatan

Friday, 29 June 2012


Salam semua rerakan sekalian alam ;)




Hari nie terasa mcm nak kupas satu topik nie.
semestinya, topik yg logik and selalu sgt berlaku ;)
couple. snap gambar. upload.




Okey jom kita start. 
Macam biasa lah gaya org couple nie sua snap2 gambar.
and ade certain jelah yg tak berapa minat snap2.
and bila dah snap, haruslah ditayang di laman sosial.
tak gitu?
Kawan-kawan kalau komen, harus lah mengeluarkan ayat
sweet couple!


Tapi pernah tak kita fikir selain kawan-kawan,
siapa lagi ada dlm laman sosial  tue?
SAUDARA.MARA.
yes! kecualilah kalau korang mmg takkan approve saudara kan,,
kejam siot!!


Masalahnya start disini,
bila saudara mara dah nampak gambar couple tersebut, 
haruslah mcm,,
eh tak senonohnya gambar budak nie,,
anak siapa lah nie,,
lagi2 kalau saudara lelaki yg stok mulut pedas kan.


Alah kalau kita nampak pun, 
kita akn termengumpat. ye dok?
SIAPA TAK PENAH??! baik sungguh hang!


So untuk mengelakkan dari benda sebegitu berlaku,
nak snap boleh, cuma kena fikir panjang sikit.
gaya kita snap tue, pakaian kita dgn partner time tue mcm mana.
agak-agak kalau atok nenek pakcik makcik tgk, 
dorang sakit jantung ke tak?
YANG PALING PENTING, 
kalau parents korang tengok, ape mereka boleh TERIMA?


Thats why nak pesan, jugak pesan utk diri sendiri, 
nak buat ape-ape, biar fikir jauh. fikir akibat.
Lain kali nak upload, dptkan approval dari parents or sibling dulu.
haha. ADA BERANI?








Gambar tiada kaitan. berseorang sahaja. maaflah saya makin tembam. rezeki dari Allah ;)






p/s: mulut org kita tak boleh nak tutup, so apa kata kita yg usaha utk ubah diri?

Pikir logik maaaa,,

Monday, 18 June 2012


Hye semua ;)

Kali nie, Akey terdetik utk bercerita tentang emosi dan layan.


Ok guys, EMOSI.
Kalau anak-anak dara, selalu terjadi bila bulan mengambang.
pulak time tue gaduh dengan boyfie, terus jadi emo.
And jadinya, penuh di status FB, Twitter, Blog and berbagai lah ;)

Well, memang dulu, Akey pun pernah gitu. 
PERNAH.
And still ada sikit2 perangai gitu.
Tapi sekarang nie akey lebih kepada perli.
Tapi bukan terhadap pakwe sendiri.

Bukan ape, 
awak suka ke kalau awk dok post status-status mendayu tue,
then satu dunia tahu awk tengah bergaduh dgn pakwe awak?
Suka? Kalau suka 1 dunia tahu kisah luar dalam hubungan awk,
Go ahead. Dipersilakan kalau tak malu.

Pakwe akey sendiri bg nasihat seperti di atas begitu.
And for sure, kita sendiri pun menyampah kot kalau partner kita buat mcm tue.
Hye!!patutnya u msg I, bgtau I. Tak perlu nak bukak rahsia luar dalam kita,
dekat laman sosial!

And if kau ada masalah sebesar beban mana pun dengan pakwe kau, 
kau bukak im chat, cari mane2 kwn yg rapat, luah kat dia.
simple as that. xde nak jatuhkan maruah partner masing2.
If not, mata org lain bertambah bulu mata tau  TERtgk kau punya status or tweet.
Nak unfollow, kang byk pulak tanya. haih.

Kau akan jd mcm aku, kalau kau dpt nasihat gedebuk gedebak dari pakwe sendiri.
Okey my dear sekalian?
Fikir biar logik.




And now mari kita beralih ke LAYAN pula ;)

LAYAN, melayan.
Pada aku, tak perlu nak layan strangers. 
sumpah tak payah. 
Nak tahu mcm mane?
Jangan approve org tak kenal, dia komen jgn balas, dia im jgn reply.
Nak kata kita nie sombong? go on!
Kisah plak kan? daripada kita dituduh tak setia lah, 
minah melayan lah.
Apa pun tak dapat. 

Kes pakwe makwe stalk fb memasing,
itu biasa berlaku. sbbnya percaya pun bkn 100% kan?
Sama je dengan me and my partner.
Ada jugak main check2 nie.
Tapi if kita pun dah nampak tertera fb tue,
partner kita tak melayan, strangers im pun dia tak reply,
feeling so lega kan?

And pulak kes melayan- layan nie akan buat pakwe makwe gaduh.
Walaupun kita rasa kita tak melayan,
tapi partner kita RASA kita melayan.
Lagi pulak kalau dapat partner yang tak percayakan kita.

And akey paling menyampah tgk kwn2 fb, 
sekolah pun tak habis lagi tapi friend list dah beriban. 
Hye awk, jgn nak gatal la approve semua yg add. 
Tue yg terjadinya kes lari rumah lah, 
kes ikot g oversea jd keldai dadah lah.

Pada akey, if akey tak pernah jumpa face to face dgn lelaki tue,
mmg akey consider lelaki tue as a stranger.
nak kenal dlm laman sosial? Tak sudi ;)
Kalau girls, yup akey im je. sbb takde bahaya apenya pun.
Kenal pun ats dasar kawan atas kawan ;)

Still, nie pesanan utk gadis-gadis.
Apa yg kita boleh elakkan, 
Kita elak. Kita boleh mengubahnya.
Sikit demi sedikit.


p/s: siapa yg baca post nie then bajet2 merajuk ke sentap ke, up to you. manusia kena pandai terima kenyataan. 

Eh, lama dah kita!!

Thursday, 14 June 2012





kenal hati masing-masing: 8 bulan.
lama tau nak curi hati akey ;)


kenangan?
macam-macam ada :0
ini hanya sebahagian,,,


14 haribulan
nak tahu kenapa?
akey suka 6
bard suka 8
so jadi lah= Akibat (akeybard) ;)












Dia sabar dengan perangai aku.
Dia cuba sedaya-upaya tunaikan apa yg aku nak ;)
Dia,,,tak terluah.

Pernah ada yg cakap,
Si pakwe just akan jd patung hiasan si makwe je.
Well, agaknya ape yg awk cakap tue,
imaginasi awk je kot ;)

Kami bahagia, dah lama dah pun.
And ini terbukti, saya bukan jenis yg pilih rupa.
Saya bangga dgn diri sendiri.







Bila dah berusia nie kan,
kita akan fikir utk cari yg baik.
and yang boleh jaga kita 
macam ayah kita sendiri jaga kita.
And that's why, saya jatuh cinta ;)






akhirnya dah setahun.
Baru setahun ;)


Perasaan?
Macam-macam,,,
Jauh lagi perjalanan, and akey hope sgt hati ini dikuatkan lagi ;)
Sayang awok!





Akey Pergi Mane??

Wednesday, 6 June 2012


Hye Korang!!!
Dah lama rasanya tak berkarang di sini ;)
Sebenarnya Akey balik kampung selama 2 minggu, 
plus dgn minggu kenduri jadi 3 minggu la.
First time nie balik lama sgt before parents balik, 
akey balik sorang je.
Akey balik awal sbb nak tolong tok ma utk kenduri kahwin che ngoh and mak su ;)
2 pengantin, so kerja pun jadilah double ;)




Firstly, terharu bila baca semua nie ;)
Ada jugak yg rindu akey,,,













Nak tahu ape Akey buat sepanjang Akey dekat kampung?



Akey tolong tokma buat kuih and berniaga kat pasar malam.
riuh betul pasar malam tue dgn suara Akey and cousins2.
Semua perempuan okey ;)

Start hari ketiga kat kampung baru start tolong tokma kemas rumah,
kemas kilang kuih, basuh alatan buat kuih, pasang langsir and kemas bilik pengantin.



Orang KL panggil, Satay Ikan.
Tapi orang Kelantan panggil, Lokching!
Saja je tanya mok long takde ke penjual satay ikan dtg jual kat area rumah?
Then terus mok long cakap, ade dlm peti tue ha.
g ambik and bakar sendiri ;)
So yeah!!!
Akey and cousins picnic depan rumah mok long,
borak, gosip sambil bakar satay ikan ;)



Menjelang hari kenduri, Akey busy tolong mok long and cousins buat coklat cupcakes utk 
doorgift kenduri nanti ;)
Nak tahu berapa? 530 cups!!
yang dekat atas meja nie rasanya baru 100++ ;)
Penat tapi seronok sbb Akey suka sgt baking.



Mok Long saje2 beli pearl.
Ala yg biji hitam ada dalam ice blended tue ;)
Siapa yg penah minum Cool Blog, Each a cup and sewaktu dengannya mesti tahu ;)
Lama kot nak rebus benda alah nie, lama sangat!



Dah lama teringin nak buat carbonara.
so lepas je siap teman mak su pergi spa and salun,
terus ajak cousins pergi kedai beli barang and dang!!
Lepas jugak hajat dihati :0




Akey pakai inai!!!
macam lah Akey yg nak kahwin kan? hehe.
Oleh kerana tak nak overshadow pengantin,
Akey pakai 6 jari jeh ;)




Dah habis kenduri kat Kelantan, pergi Terengganu pulak
 utk hantar mak su.
nie gambar perasan atas kereta :)




On the way balik ke KL,
kiteorng singgah kat Pantai Kemasik.
Teringat plak masa dtg dengan Wiwi and rakan2 tahun lepas ;)



Kali nie balik kelantan, dapat belajar byk perkataan baru ;)
sorok= laci
sumbak= sengal
lokching= satay ikan
toksongkebangung= tak sesuai



Akey jugak dapat try mandi lulur,
hasil kerja tangan mok long.
best sgt lulur nie sebenarnya, 
dapat melembutkan kulit ;)


Mama and saudara ada yg tanya,
pakwe mcm mana tinggal lama-lama kat KL tue?
Of coz dia sedih and merajuk lah jugak 
sbb Akey terlalu busymasa kat Kelantan.
Dengan dia sakit lagi masa Akey jauh,,,



Till then, Tata <3