Search This Blog

paling berkekalan ;)

Sunday, 29 July 2012



Orang kata kalau berkawan rapat, 
ada je yang dengki, 
ada je yg iri.
So mari kita buat begini, 
semoga persahabatan tetap genggam erat 
bak kata kamus. hehe ;)




Rapat, tapi jangan terlalu rapat.
Ada no fon, tapi jgn selalu telefon.
Laman sosial kan ada, jimat ;)
Berkawan since form 1, still contact until now,
umur memasing dah 21 tahun ;)
Jumpa jarang, setahun sekali sahaja mungkin.
Tapi hati mesti dekat.
Nampak kawan tak oke di laman sosial, 
harus cepat ambil berat.
Harus ditegur mana yang tak betul.



So yeah. Kami rapat even kami jauh.
Hati kami bertiga tetap dekat ;)
Kalau asyik berkepit, nanti ada yang dengki.
Kawan zaman sekolah and kawan zaman IPT, 
sgt byk bezanya ;)



Till then, Salam Ramadhan dari Sakinah ;)


Forever 21 ;)

Sunday, 15 July 2012



Salam semua ;) 

Nak tahu tak?
Akey dah dewasa dah!!!! Yeay!
Dah 21 Tahun dah!
Akey tahu ramai yg tak perasan. hehe
On 6 Julai 2012, Akey saje je hidekan dekat fb.
Sebab: saje nak tengok brape ramai 
yg betul-betul ingat and ikhlas wish ;)


Mase 2 Julai malam, 
Akey sleepover kat rumah my  girlfriends.
Sebab esoknya nak pergi masuk hutan.
so bila dah lepak2 tue terkejut jugak 
bila diorang nyanyikan lagu birthday.
then bagi ini. hehe. thanks Fyza bestfriend ;)





Petang 6 Julai 2012 pukul 4 petang,
akey diculik. takdelah culik mane sgt. 
dah tau dah my wiwi nak buat bbq on my birthday.
maybe sbb dia dah buntu nak bg hadiah ape.
sebab dia ada tanya byk kali, nak hadiah ape?
Haha. serius tahun nie mmg akey 
xde ape nak mintak dari dia.
Selain MAKANAN
and dengan segala usaha dia,
siang ayam and cuci ayam 4 ekor,
tempah chalet and and buat private party for me!

Tapi malam tengah malam before besday akey tue,
akey nangis teruk sgt. 
sebabnya wiwi bgtau yg ramai kwn2 akey xdpt dtg.
yela private party tue dibuat dlm hutan sana, tepi sungai. 
sah2 ramai yg xde transport kan. tido sana plak.



Wiwi: sorry tp ramai kwn2 syg tak dpt dtg owh.
b dah xtau da nak buat cmne ;(
Akey: hurm,,shaq? b ajak tak shaq?
Wiwi: dah ajak, tp shaq pun xdapat dtg,,,sorry syg,,
Akey: Dok kl pun xleyh dtg? tue kwn ke ape tue? haih,,,
Wiwi: kite xleyh nak marah dorang gak, 
yela, masing2 ade hal kan.
Akey: hurm, xpela. janji dpt bbq :'(   
*makan jugak yg penting dihati dia. kah3!



Mase petang tue mmg Akey dah redha je.
dengan hujan nya bila sampai sana.
sedih jugak cuma cover depan Wiwi. 
yela dia dah penat2 set up tempat semua.
tak nak lah tayang muke moody kan.
Tapi malam nya?



Hehe my kembar dtg bwk kek and hadiah.
si Wiwi jugak lah yg pegy amik dia kat rumah!
ingatkan keluar g ambik Abby je.
'Forever 21'
itulah yg tertulis atas kek tue.
happy dah happy dah tapi terasa kalut semacam.
time tiup lilin and potong kek, cari gak wiwi.
tp dia busy layan tetamu.
al maklum lah, tuan rumah ;)
But anyway, dgn ada nya shaq, 
jd pengganti kepada syaza, diela and noley yg xde mase tue ;)



and them. thanks for coming!


antara hadiah yg akey dpt.


Ini shaq yg bagi.
Sumpah terharu sbb maybe dia perasan kot 
akey tweet before my birthday tue ;)
Telekung solat baru utk Akey ;)
Thanks syg, I love it!



Ini hadiah dr Kasman and partnernya Fiza.
hehe. officemate ye? 


ini pemberian dari Ego/Syazwan.
balut cantik je. suka aku ;)
mmg skunk dah jd buku yg ku baca setiap kali lepas solat ;)



ini pulak mei hong yg bg. 
style betul cara bungkusan dia.
lupe plak nak snap.
nie mmg dah jd mangsa pelukan akey dah tiap kali tidur ;)



and this.

hehe. sebabkan selama kenal dia and dah 2 tahun dia janji.
so terus dpt mcm2 on my birthday ;)


and yes, Akey dapat celebrate besday sekali dgn Shaq.
sebab besday shaq on 19 July
 so dah2 alang-alang lepak sama,
so yeah ;)))


Akey and Shaq dibawa pergi ke Alexis and diteman oleh Arie.
pilih je kek mane yg suka. hehe. dekat Alexis pilih 2 jenis.
pergi pulak dekat SR pilih lagi 2 jenis. hehe ;)



Selain daripada kek yg byk ini,
kami juga dpt dinner ramai2 bersama Noley, Acap, Daus, 
and Arie serta Abg Besar ;)
pulak ada org yg nyanyi2 tue kan, 
si Abg Besar request lagu besday.
sampai ke besday gurl, 
aku and shaq memasing buat muke tak tahu.
haha. malu kot org nyanyi depan kita mcm tue ;)

dan, akey and shaq dapat errr. err.
nak dikatakan ape ye? duit raya aci tak Abg Besar?
mejerit melolong dua anak dara nie masa dapat!

Thanks a lot Abg Besar!!!


Tiqa, awek Abby!!!
Thanks sbb time demam2 pun sanggup dtg rumah akey 
hantar kek buatan tiqa sendiri ;)




Mama bg hadiah maxi dress and Papa pulak?




Vacation and yes. BBQ!!!
mmg kegemaran akey suka sgt bakar2 nie.
Thanks papa and thanks jugak utk hadiah yg lagi satu ;)





thanks kepada semua yg tersyg coz ade
 utk akey semasa akey memerlukan ;)
and a BIG thanks of coz to my Wiwi 
sbb dah sedaya upaya utk buat akey happy 
sepanjang besday akey ;)


Saya 21 tahun dan saya berjanji 
saya akan belajar siang ikan bermula dari saat ini ;)




P/S: janji akey dgn papa akey tue. selama nie akey masak, 
papa yg tukang siangkan ikan. hehe. 
sweet kan papa?














mari kita elak dari cemburu pulek ;)

Sunday, 1 July 2012


moh kita bercerita tentang cemburu.

cemburu ada macam-macam cemburu.
cemburu dgn adik-beradik.
cemburu dgn kawan-kawan.
cemburu dgn kekasih hati.





okay let's start!

CEMBURU DGN ADIK-BERADIK
bila adik tak payah buat kerja, 
and si sulung yg kena buat kerja.
so jadi cemburu. kenapa berat sebelah?
kenapa tak bg si kecik yg buat kerja?
kenapa adik-adik tak payah buat kerja?
kenapa adik dpt tue, aku tak dpt?

Macam nie sebenarnya, 
cemburu nie selalu terjadi bila syaitan berbisik.
ye dok? lagi dia bisik, cemburu jd marah, 
terus hasad dengki.
Setelah aku di brainwash oleh kesayangan, 
aku mula fikir waras.
aku selalu ada masalah dgn kerja rumah.
adik-adik suka bersepah. rumah mcm hape je.
and mangsa mengemas dia, AKU.
bila aku fikir balik, cuba kau bg si adik masak, ape jd?
kau berani nak mkn?
cuba kau bg dia kemas rumah, 
agak-agak sekemas mcm kau kemas tak?

So kesimpulannya, kita kena sedar, 
lagi-lagi anak sulung. or sulung perempuan.
Jangan marah bila parents bg kerja itu ini.
yang untungnya kita jugak sebenarnya, YOUR FUTURE!
ape nanti masa kat rumah mak mertua, kau nak mengamuk jugak?
kalau adik-adik ipar pemalas? 
mesti jarang kan?
kalau jd pun, 
mahu kau yg kena lempang 
dgn mak mertua dulu. HAHA.

Bila adik dapat hadiah lebih dari parents, fikir lah.
kita dulu masa kecik dah berlambak hadiah parents bg.
now turn adik la plak.
contohnya aku sendiri, zaman kecik, tiap2 tahun celebrate besday.
tp adik-adik aku, TAK.
nampak tak agak untung anak sulung disitu.
 *GELAK JAHAT!
sebenarnya kena fikir positif je, paling redha pun,
REZEKI DIA, BIARLAH ;)


CEMBURU DENGAN KAWAN-KAWAN
ini biasa di zaman remaja.
pantang tgk kawan lebih sikit.
aku pun pernah gak rasa mcm nie.
mcm, eh dia nie pahal ar semua org kenal dia?
semua org baik dgn dia?
semua jawatan dia nak pegang.EH EH!
tapi kan pernah tak kau fikir, 
kau boleh buat kerja mcm dia buat ke?
kau boleh buat sebagus dia ke?
and mulut kau tue peramah mcm dia ke?

pernah jugak sorang makhluk nie, dia kate.
eh akey semua org tegur kau kan kat kolej.
penat la jalan dgn kau nie. asek benti2 je org nak borak dgn kau.
hello! kau ingat semua yg tegur aku tue, aku kenal ke?
tau tak tugas sebagai fasi itu sgt mencabar?
kau jaga orientasi yg beribu student. BERIBU.
and bila student tegur kau, kau nak buat tak kenal?
kalau ye pun tak kenal, tak ingat, 
try maniskan muka la kan.
tak nak aku kena cop sombong.

and still, kalau ye pon kwn kau tue ada mcm-mcm.
kau kena ingat, maybe dia ada rezeki lebih.
maybe dia pau skandal or pakwe dia.
maybe jugak family dia bg duit lebey.
jgn buruk sangka, tiba masa, ada lah rezeki kita plak ;)
or tak pun dia byk buat kebaikkan,
maybe Tuhan bg rezeki lebih disitu.
REZEKI dtg dlm pelbagai rupa kan ;)

yg penting, kita nie ade kawan dari pelbagai tempat kan.
macam aku, aku ade family fasi, housemate and rakan sekelas.
yg aku tau, aku tak boleh handle housemate and 
family fasi aku dlm satu masa.
nanti aku tak terlayan.
so kalau rasa kekurangan di situ, 
elakkan hal melepak sekali.
pandai2 bahagi masa la dgn kawan2 pun.
kalau payah sgt, kau g lepak dgn PAKWE. habis cerita ;)


CEMBURU DGN KEKASIH HATI
ini biase lah nie. nak aku share kisah aku?
mmg akan aku share pun ;)
aku ada pakwe, and pakwe aku ada 4 org bestfriend,
PEREMPUAN.
tipu la kalau mula-mula aku tak jeles kan, mmg ada.
sampai tahap hilang percaya pun ada.
tapi motif dia, kau kena tau, pakwe kau PERANGAI dia mcm mana?
pakwe kau kaki betina ke tak? ke kaki ape?
kalau kaki bangku, selamat. *gelak jahat lagi!

2 diantara mereka adalah kwn sekolah dia.
and kwn rapat smpai sekarang. and sbg awek, kau kena faham.
mereka wujud, sebelum kau kenal dgn pakwe kau lagi tau.
ada plak hak kau nak HALANG mereka berkawan???!
kalau pakwe kau buat gitu kat kau, 
agak2 kau meletops tak?
tepuk dada tanya hati sendiri ;)
2 more, adalah kwn sekelasnya dari sem satu lagi. 
semua masalah share bersama.
and still, mereka kwn baik yg sebena-benarnya.
sebab susah payah share bersama.
so utk motif ape aku nak cemburu lagi?

style aku nak tunjuk aku jeles di fb adalah mcm gini tau
aku akan like setiap ape yg aku jeles tue, and im plak, 
aku siap2 print screen. bukti itu penting.
and tiba masa yg baik, aku tunjuk kat dia.
aku tanya elok-elok. and bila pakwe in gudmood,
 dia akan gelak tgk gelagat jeles awek dia ;)
so masalah settle ;)

kami terapkan ilmu, 
KALAU SAYA BUAT MCM NIE JUGAK, 
AGAK-AGAK AWK MARAH JUGAK TAK ?
and sah-sah la korang tak nak 
bende tue jd kat korang kan?
sebelum nak buat, fikir dulu.
agak2 awek or pakwe aku marah tak ek
 kalau aku buat gini?
Kalau agak-agak dia marah, jgn buat. simple ;)

and yg pasti, 
dia akan always inform aku awal-awal mane dia pergi.
dia keluar dgn siapa. walau berdua je dgn kawan girl dia.
dia akan bgtau, at least aku takkan tau dr sumber lain ;)
and aku takkan mengamok ;)
yg pasti aku akan jeles 
kalau girl tue lagi CANTIK dari aku.
KAH3!!!
nak tau kenapa aku tak layan im dgn lelaki strangers?
sbb aku pun tak suka pakwe aku buat gitu
nampak tak permainan dia kat situ??






hehe. till then, tata ;)