Search This Blog

Langkah lebih baik.

Monday, 30 April 2012


Salam semua dari Akey ;)


Pagi-pagi bangun bila baca blog Zurie,
Terasa macam teringin juga nak bercerita kisah itu ;)


Yang mana kenal Akey,
Semuanya tahu kan, Akey kat kolej pakai tudung,
Tapi bila dekat luar, free hair.
Kalau ada kwn2 yang baru, mesti terkejut tgk Akey gitu.
Alasan Akey: Ala dah terbiasa dulu kat sekolah pakai tudung, tapi kat luar mmg free hair. 




Tapi lama-lama, Akey macam makin sedar.
Akey tak ingat pon actual date dia.
Tapi yang pasti, dalam January gitu lah.
Yang paling ketara sekali, bila Syaz ajak Akey pergi photoshoot,
Akey terasa gelisah semacam.
Macam-macam alasan sebenarnya Akey bg time tue.
Sorry Syaz. Tapi lama-lama, Akey kesian sgt dekat Syaz.
Dah la Syaz kawan Akey. So at last, terkeluar ayat camgini.
" Boleh, tapi Akey lebih prefer yg muslimah photoshoot lah sekarang, dah malas nak free hair".
And things doing well on that day ;)





Seterusnya, Akey sgt suka bila tgk seorang kwn Akey nie, 
mula berhijjab.
Masa dia free hair, dia comel sgt.
Tapi dia pakai tudung, serius lawa sgttttttt!!!!
And Akey suka tgk status fb dia, 
dia sangat cuba untuk jadi yg lebih baik.




Lagi satu, Akey terkejut dgn perubahan classmate Akey yang sorang nie.
Dulu kami sama-sama dua alam.
Dua alam means= kat kolej pakai tudung, kat luar free hair.




Yang ini paling drastik.
Kawan baik Akey sejak dari sekolah lagi nie.
Sangat terkejut tetiba dia boleh berubah.
And bila fikir balik, 
zurie yang dulu seksi dari Akey pon boleh berubah,
Kenapa tidak Akey?



And hal sebegini juga membuatkan Akey sedar.
And buatkan Akey takut.






And Akey tahu, 
seorang anak perempuan yang keluar dan menutup auratnya,
 pasti dia sayangkan ayah dia.
Kerana dia tak nak ayah dia terseksa menanggung dosa dia,,,

I Love My Papa.


And sejak dari tue, Akey slow-slow delete pics free hair Akey.
Akey juga ada mohon dekat kawan-kawan supaya hidekan or delete terus pics free hair Akey.


Insyaallah selamanya,,,,
Akan mula menjaga segalanya,,




2 comments:

bielya said...

alhamdulillah.im proud with you kak akey !
kalau dah start pakai tudung, seeloknya pic2 sebelum ni dibuang atau hide kan..
good luck kak akey with your life. :)
-farhana adam

Boo said...

Assalamualaikum awak. entri ni menyentuh hati saya.. saya pun jenis liat dulu. tapi alhamdullilah syukur, ada org support kita. lama-lama terbuka hati nak berhijab. salam perkenalan daripada saya :)

Post a Comment